רפואה משלימה מאפשרת פתרונות מצוינים למגוון מקרים. אבל יש לזכור שהיא לא תחליף לרפואה מערבית או לבדיקת רופא מסודרת. היום הנושא הפך להיות מקובל ואפשר לקבל ברוב קופות החולים השתתפות מסוימת בהוצאות של טיפולים משלימים.
כפיזיותרפיסטים אנו מחפשים אישוש מדעי ומחקרים מבוססים ואשר עומדים בקריטריונים ברורים לפני שנצא בהצהרה זו או אחרת
לאיזה טכניקות או שיטות טיפול הכוונה?
לטיפול באיזה פתולוגיות?
איך נבחנה יעילותן ועל ידי מי?
מי הייתה קבוצת הנבדקים וכיצד נקבעה קבוצת הביקורת, המטפלים והניתוח הסטטיסטי?
מה היו גישות הטיפול לפיהן נקבעה היעילות היחסית, והאם שאר תנאי הטיפול והסביבה היו זהים?
בקיצור, הצהרות ללא ביסוס, אין בהן כדי לשנות את דעתי לכיוון זה או אחר
אם טיפול הופך למקובל אין המשמעות שהינו יעיל באמת
ועוד קצרה היריעה מלהכיל
בס"ד
שלום וברכה,
אני מאד מעוניינת ללמוד פיזיותרפיה בשנה הבאה אי"ה.
פיספסתי את הרישום לאוניברסיטאות וראתי כי במכלת צפת התוכנית רק נפתחת.
הנושא מאד בוער בי ואני חייבת להתחיל ללמוד בשנה הקרובה -
האם יכולה להיות עם כך בעיה- מחזור ראשון וכו' אולי הרמה הלימודית לא תספק ?
מנסיון של מומחים בעניין כדאי להרשם לתוכנית ראשונה ?
ככלות הכל לא מעט מקומות התחילו כך
בברכה ותודה,
אסתי
היי
גם אני התקבלתי לצפת והיו לי אותן חששות במיוחד כי כבר היום אני מסיימת שנה א בלימודם אחרים בבר אילן. אני אישית החלטתי לוותר על פיזו (למרות שתמיד רציתי ללמוד). אני רק מציעה לכם לדבר עם פיזיותרפיסטים (אם יש לכם מישהו שמכיר את התחום או אפילו ללכת למכון פיזו ולברר הכל) אני דיברתי עם פיזיותרפיסטית שממש המליצה על הלימודים, ביררתי מולה גם אם יש סיכון בזה שזה מכללה חדשה אז היא אמרה שלדעתה אין סיכון כי לרוב לא מסתכלים איפה למדת והיות וזה חוג חדש אז זה יזכה לתמיכה מוגברת של המכללה והמרצים הכי טובים בתחום.
בהצלחה רבה
(נ.ב- אני ממש מבינה אותכם אני הייתי בדילמות זמן רב מאוד....)
אני מהמרכז ודיברתי עם חברות שגרות בצפון על החיים שם ודיי קשה למצוא עבודה במיוחד שיש את המגבלות של המערכת שעות וצפת זה מקום דיי רדום. ואם לא אמצע עבודה דיי יהיה לי קשה לכלכל את עצמי וליפול על ההורים למשך 4 שנים הקרובות זו לא אופציה. עכשיו אני מסיימת שנה א בתחום אחר אז אמרתי לעצמי שכבר כדאי לי לסיים. מעבר לזה פיזו' זו עבודה נורא סיזיפית וקשה וזה דיי הוריד אותי מהנושא למרות שהלימודים ממש ממש ממש מעניינים
בס"ד
נטע שלום,
יש לי תואר שני במיקרוביולוגיה ואפילו עסקתי בתחום.
העבודה היא סזיפית גם שם .
בררי עם עצמך מדוע את רוצה ללמוד פיזיו מה המניעים לכך והאם את תשיגי את אותו העניין גם באופטומטריה.
אם המניעים הם כלכליים אז בהחלט בפיזיו לא תתעשרי ואל תתקרבי למקצוע אבל אם את באמת רוצה לעזור לאנשים וזה עשוי לגרום לך לסיפוק בעבודה אז שקלי זאת שוב.
אני מכירה לפחות שני אנשים שעשו הסבה לאחר תואר ראשון ואפילו שני בביולוגיה לפיזיו- כי חשוב להם הקשר עם האנשים והם מחפשים גם את הסיפוק בעבודה.
ניום יש מלגות, פר"ח ואפשר להסתדר.
בכלל הסתכלת על המערכת של שנה א' בפיזיו- אפשר לשלב עבודה לדעתי, לפחות בשנה א' .
חשבי על כך ובהצלחה.
תודה לכל העונים ובהצלחה גם לכם.
אסתי
אני חושבת ששווה לך לחשוב ממש ממש לעומק,מנסיוני אנשים שמדחיקים משהו שבוער בהם בסופו של דבר יחזרו אליו. אשמח לדבר איתך אם תירצי.אני סטודנטית לפיזיותרפיה..
ושתי שאלות נוספות, חשבת אולי לנסות להתקבל לאריאל נגיד,שזה יותר במרכז ותנאי הקבלה לא בשמיים כמו באוניברסיטאות?
שאלה שנייה,מה הכוונה שמכללת אריאל היא רשת הבטחון של המחלקה החדשה בצפת ???
חשבתי לזה לעומק ואני דיי שלמה עם ההחלטה. ותודה על התעניינות :-)
ניסיתי לאריאל זה עדיין תנאים גבוהים מדיי. רשת ביטחון הכוונה שאם ויקרה והחוג בצפת ייסגר כולם יעברו אוטומטית לאריאל
בס"ד
יששכר,
התקבלתי ללימודים ושוחחתי עם ראש החוג שם- אישה מקסימה .
המקום נראה מדהים , האוירה במקום טובה (יצאתי עם הרגשה מאד טובה משם).
יש רשת ביטחון - מכללת אריאל אבל הם יעשו הכל כדי שהעניין יצליח ולא על מנת להוכיח משהו למישהו חלילה, אלא כי התוכנית הזו צריכה להצליח והם יעשו הכל שזה יצליח.
אני כרגע בהתלבטות אחרת מדוע לא להמשיך לתחום- והיא לא קשורה למקום או לתוכנית , התלבטות אישית.
אני שוקלת לנסות שנה הבאה ואולי דווקא באזור המרכז מסיבות אישיות בלבד.
וזה עוד יכול להשתנות ואולי אבחר שכן ללכת לשם ולא לפספס את השנה הזו, נראה.
בכל אופן בהצלחה לך ואני חייבת לחזק ולאמר אלמלא ההתלבטות בנושא האישי שלי הייתי הולכת ללמוד שם, בכנות.
אסתי
אסתי שלום,
סליחה על עודף השאלות, ותודה רבה על התשובות המפורטות.
רציתי לשאול שאלה אחרונה ומעט חשובה לי למרות שהיא רחוקה מאוד..
את יודעת האם ובמקרה ואלמד תואר ראשון בצפת בפיזיותרפיה ,אוכל לעבור לתואר שני באוניברסיטה כלשהיא?
כלומר, האם אוניברסיטאות יקבלו מישהו שלמד את תואר ראשון במכללה?
ובנוסף האם ישנה חשיבות כלשהיא בתואר שני בפיזיותרפיה?
בס"ד
תראה, מה שאני מציינת כאן איננו ערובה לכלום והכי טוב שתברר עם האוניברסיטה, יחד עם זאת יש לי דיעה בענין על סמך מה שנראה לי:
התואר בצפת יאושר בסופו של עניין ע"י המל"ג שזה אומר שהקורסים שתלמד אינם אמורים ליפול ברמתם מאלה הנלמדים באוניברסטה, והתואר שתקבל הנו תואר BPT.
בנוסף- בסוף התואר אתה חייב לעבור מבחן של משרד הבריאות - ואם תעבור אותו ובע"ה זה יקרה, הרי שתוכל לעסוק בתחום ולא משנה מהיכן התואר שלך.
אגב- גם סטודנט שיסיים תואר בפיזיו באוניברסיטה אין לו ערובה שיתקבל לתואר שני באוניברסיטה אחרת שאינה זו שהוא למד בה, יש דרישות סף שיש לעמוד בהם. במקרה הגרוע אולי יכולים לבקש שתשלים קורסים מסוימים שלא למדת בצפת, אבל זו רק דעתי שוב.
לגבי הנחיצות בלימודי תואר שני: הטוב בתואר הזה שהוא גם מקנה לך מקצוע, בניגוד לתואר בביולוגיה בו אתה חייב תואר שני לפחות כדי לעבוד.
אם אתה מאד רוצה להיות מרצה בתחום או לעסוק במחקר בתחום הפיזיו - תמשיך לתואר שני . אני לא רואה בזה צורך מיידי אבל זה אישי בן אדם לאדם.
תמיד חשוב להתפתח בתחום העיסוק שלך ולא לקפוא על השמרים - יש קורסי המשך בפיזיו. ככלות הכל תרצה להתקדם - וזה לא חייב להיות תואר שני.
הלימודים נשמעים מעניינים מאד ועמוסים ותדרש להשקעה רבה, אבל אנ י בטוחה שלא בשמיים היא .
4 שנים - נשמע הרבה אבל מנסיון איש זה חולף מהר. היה רציני בלימודים ואל תדחה תרגלים ועבודות ליום המחר , השתדל לחזור על החומר ביום הלימוד עד כמה שתוכל ואם יש משהו שאינך מבין אל תדחה את האפשרות להבינו מיד .
בהצלחה רבה,
אסתי
גם אני הייתי באותה סירה ואני יגיד לך מה הסיבות שבסוף כן הלכתי .
לפני שהלכתי לראיון הקבלה בחוג עשיתי דיי מחקר מקיף.
שלא תביני לא נכון , זה בער לי בעצמות ללמוד את הנושא , במשך כשנתיים מאז השחרור שיפרתי בגרויות ופסיכומטרי משנוכחתי לראות שבארץ לא יהיה אפשרי ( הרשמה מתחיל במאי מסתיימת ביוני ), התייאשתי - לא רוצה\רציתי לעזוב את הארץ.
במקרה שלי יש יותר מזל משכל גיליתי את אופצית צפת , דרך עצה טובה הלכתי לביה"ח תל-השומר למח' שיקום ת.ד , הדבר רק חיזק אותי , כן זה 4 שנים , כן אזור "בעייתי" ( האוכ' הדתית דיי עושה שרירים אבל אחרי שלצפת יזרום כסף\פריחה כלכלית זה כבר לא ישנה למרות שעדיין יהיה להם כוח רציני ) .
הערה קטנה לפני שאני ממשיך - מחקרית הגל הראשון במקומות למידה הוא דיי ממולח ומוצלח , כמו-כן התוכנית הלימודים של החוג בראש גב' סמדר פלג לא עובד בשיטת "תפסת מרובע - תפסת" (רושם אישי ).
שהגעתי לצפת , נכנסתי לראיון עם ראש הסגל, עקב לקויי למידה יש לי דיי ניסיון מר עם אנשי חינוך , אבל מה שציפית זה ממש לא מה שקיבלתי , חשבתי שאני מקבל ראש חוג כווי שעושה מינימלית מה שצריך ומקסימלית כסת"ח בפועל קיבלתי מורה \ מרצה \ מחנכת \ מטפלת אבל קודם כול בנאדם וזה די המם אותי.
הלימודים מוכרים ע"י המל"ג (הדבר הראשון שעשיתי כשגיליתי שמכללה מלמדת פיזיו' היה להיכנס לאתר של המל"ג לבדוק אתעובדות)
אחרי הקבלה יצא לי במקרה ללכת לביקור , הפעם למכון פיזיותרפיה בחולון לגיל השלישי עם סבתא שלי - אותם סוג אנשים - עם ראש על הכתפיים מטפלים שהם קודם כול בני אדם בראש ובראשונה .
אני סבור שהסגל מורכב מאנשי מקצוע ,חדורי מוטיבציה ובעלי אנרגיה עצומה שבאמת רוצים לתת מענה לתושבי האזור (בכל מובן שהוא - תראו מה אונ' באר שבע עשתה לעיר ).
כן יהיו בעיות ויהיו קשיים אבל זה שווה את זה לא הייתה פיזיו' אחת שאמרה לי שזה לא שווה את זה או שהיא - כיום לא הייתה עושה את התואר בשנית עם העבודה בשטח .
כל מה שרשמתי היה מתוך ראייה אישית שלי , נא לא להיפגע
ברשותי קליניקה מרווחת ומצויידת בשכונת נאות אפקה, ת"א.
שטח הקליניקה: 100 מ' הכוללים 4 תאי טיפול ושטח גדול לתרגילים, חדר נפרד וחדר המתנה
תחומי עיסוק: טיפולים אורתופדיים וטיפול בליקויי יציבה מבניים.
אנו מעוניינים להשכיר שטחי עבודה בקליניקה ( על בסיס Time Sharing) לפיזיותרפיסטים המעוניינים להתחיל או להמשיך בקריירה פרטית ושכר הדירה הגבוה מכביד ומקשה עליהם.
אנו חושבים שצירוף כוחות יהיה טוב לכולנו ומקווים שתענו לפנייתינו.
בקליניקה קיימים תאי טיפול וגם חדר נפרד לטיפולים המצריכים זאת.
יהיה נחמד אם יצטרפו פיזיותרפיסטים מתחומים שונים ומגוונים.
לפרטים נא לפנות לאיריס בנייד: 0507248023
במטרה לבחון שההוצאה הפיננסית שלהם לא תיזרק לאוויר, בעת האחרונה המון נשים וגברים עוברים קורס פסיכומטרי לפני שהם ניגשים לבחינת הפסיכומטרי.אם כי התפתחו מטודות של אלטרנטיבה המאפשרות לימודים של קורס פסיכומטרי גם בלי לצאת מהבית, בשנים האחרונות בפיריודה המודרני שלנו קורס פסיכומטרי אינו מתבצע רק בכיתת הלימוד. קורס פסיכומטרי שמתבצע בביתכם ואפילו למידה של הקורס אונליין באינטראנט עם הקפה החם, אף על פי שבמטרה שיטות לימוד אלא חשוב יכולת שכנוע עצמי לשבת על הישבן ללמוד שעות רבות במהרה ואפקטיביות ורצוי לבחון בדקדקנות עד כמה הן אכן יעילות. קורס פסיכומטרי הוא הפתרון האופטימלי בשביל להצליח בבחינת הפסיכומטרי, עקב כך בעת האחרונה אנו מבחינים בביקוש רב ללמידה נפלא ע"י קורס פסיכומטרי המאפשר סיום עם תוצאות אולטימטיבית ומצוין.
קורס פסיכומטרי שמתעסק בעיקר בתחום לימוד פסיכומטרי בתיכון הינה אופציה מצוין לתלמידים שרוצים לגמור את העניין הזה כמה שיותר מוקדם ולא לדחות את הלימודים הקשים עד אחרי הצבא, על אף שבנושא קורס פסיכומטרי בתיכון יש חילוקי דעות גדולים. בני אדם מציינים שבתקופת התיכון זאת הזדמנות מופתית לגשת למבדק רשמי מפני שאתה גם ככה נמצא בשלב הלימודים אז להתכונן לעוד מבדק פעוט אחד וקטנטן זה לא צריך, פרט לזה קורס פסיכומטרי בתקופת התיכון ממומן פיננסית בעזרת ההורים מה שלא יקרה אחרי תקופת הצבא. אבל בפועל בני אדם גורסים שלימודי קורס פסיכומטרי דורשים הרבה השקעה וזמן ולנערים בתקופת התיכון אין את הזמן הדרוש לכך, על כל פנים יש להם מסיבת סיום על הראש יציאות בילויים הבגרויות של בית הספר ועדיף לעשות את זה פעם אחת ובצורה מיטבית ולא שלושה פעמים ולהתאכזב.
שלום
אני עומדת להתחיל בשנה הקרובה לימודי פיזיותרפיה במכללת צפת. רציתי לשאול האם צפויה להיות בעיה במציאת עבודה בהמשך היות וזה יהיה תואר של מכללה? בנוסף, ה אם הייתם ממליצים על עבודה זו מבחינה כלכלית (אין לי ספק שיש סיפוק אדיר בעבודה)?
הי נטע
אכן סיפוק אדיר ואחלה מקצוע. אפשר להתפתח להמון המון כיוונים. אם התואר אכן מאושר במל"ג אז לא תהיה בעיה למצוא עבודה. במרכז הארץ יש יותר עבודה ושכר כמו בכל מקצוע בארץ. מבחינה כלכלית כמו כל מקצוע בימים אלה - אם המטרה שלך היא להרוויח כסף, אז אפשר להרוויח כסף בכל מיני צורות. כמובן תלוי בצרכים הכלכליים שלך :) ואת תמיד יכולה לנסוע לחו"ל ולחיות שם ברווחה יחסית, כי המקצוע הוא מקצוע אוניברסלי - וזה יתרון משמעותי (למשל על פני לימודי משפטים).
התוכנית במכללת צפת היא תוכנית חדשה-דנדשה, ודווקא נשמע מגניב.
המון הצלחה :)
מוש אהרוני BPT
נטע, בדקתי קצת עם המל"ג והמכללה בצפת והבנתי שהם קיבלו היתר אבל אין להם אישור סופי...ולמען האמת זה די מלחיץ אותי... בנוסף הם אמרו לי שיש להם רשת ביטחון שהיא המכללה באריאל.
יש לך מושג כמה אפשר לסמוך על הדברים האלה? ("רשת ביטחון") ולא להגיע לסוף הלימודים ואז לגלות שנתקעת....
נ.ב
מצטער אם אני מערער קצת את הביטחון פשוט חשוב לי לבדוק לפני הלימודים את כל הסעיפים הקטנים...
אני חושבת שאין לך מה לחשוש כי אתה לא תמצא את עצמך בחוץ בלי מקום לימודים. לגבי האישור הסופי אני לא ידעתי לגבי זה ואני גם לא יודעת מהם ההשלכות, אולי תנסה בפורמים של ייעוץ לימודים לשאול לגבי זה.
אתה לא מערער את הביטחון, אני אישית כבר לפני שבועיים החלטתי לרדת מהנושא הזה (לאחר שנרשמתי).
בהצלחה :-)
נ.ב- אם אתה בלבטים ובירורים ואתה מפחד שלבסוף תפספסאת השנה אז את יכול להירשם למקום נוסף למקרה שתחליט לבסוף לא ללכת לצפת. (אני חושבת שתקופת ההרשמה עדיין נמשכת)